ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 3 Ιανουαρίου 1972
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Περιπέτεια, Δικαστική
Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Ελένη Ερήμου, Γιώργος Μούτσιος, Βασίλης Ανδρονίδης, Μαρία Αλκαίου, Άννα Γεραλή, Γρηγόρης Βαφιάς, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Θάνος Γραμμένος, Κώστας Καραγιώργης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Νίκος Παπαχρήστος, Γιώργος Ζαϊφίδης, Γιώργος Χειμωνίδης, Άρης Τσιούνης, Λάμπρος Κοτσίρης, Χρήστος Δαχτυλίδης, Ρένα Καλτσά, Δημήτρης Παπαγιάννης, Μιχαήλ Μιχαήλ, Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Κόκκαλης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κάφκας, Εύα Μουστάκα, Μανώλης Δεστούνης, Τούλα Μπελίτσα
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Σούλης Αθανασίου
Τραγούδι: Αδελφές Δήμα
Εισιτήρια: 372.819
Διάρκεια: 111'
Με Φόβο Και Πάθος
play-sharp-fill

Με Φόβο Και Πάθος

Ένας νεαρός ανακριτής ανακαλύπτει ότι έχει οδηγήσει άδικα την παλιά του αγαπημένη στη φυλακή, με την κατηγορία του φόνου του συζύγου της. Αποφασίζει να ερευνήσει ξανά την υπόθεση, με τη βοήθεια ενός άγνωστου και σκοτεινού τύπου, για να ανακαλύψει ότι έχει στηθεί εις βάρος του μια ολόκληρη πλεκτάνη.

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του Νίκου Φώσκολου με το Νίκο Κούρκουλο - μια συνεργασία που κατάφερε να γράψει χρυσή ιστορία στις σελίδες της Finos Film.

Ο Νίκος Κούρκουλος διαφωνούσε σχετικά με το ποιά ηθοποιός θα ήταν η συμπρωταγωνίστριά του: εκείνος ήθελε την Μαρία Σκούντου, ενώ ο Φώσκολος προτιμούσε την Ελένη Ερήμου. Τη λύση έδωσε ο Φίνος, ο οποίος πρότεινε να γυρίσουν από μια σκηνή με την καθεμιά ως πρωταγωνίστρια. Ήταν η σκηνή της φυλακής, με τον ίδιο φακό και τον ίδιο διάλογο. Ο Φίνος μετά από ιδιωτική προβολή επέλεξε την Ερήμου, ως πιο κινηματογραφική.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες